Hitovka týdne: David Bowie – China Girl

5. ledna 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

David Bowie. (Foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od David Bowie - China Girl.

Už je to šest let, co nás opustila rocková legenda, zpěvák David Bowie. V sobotu 8. ledna by oslavil 75. narozeniny. My si ho připomeneme hitem China Girl, který složil v 70. letech v Berlíně společně se zpěvákem Iggy Popem. Ten byl také prvním interpretem téhle písničky. Už v roce 1977 vyšla na jeho albu Idiot. Hitem se ale stala až v podání Davida Bowieho v roce 1983. Z jejího úspěchu se ale radoval i Iggy Pop. Začátkem 80. let měl velké finanční potíže a David Bowie – ve snaze mu pomoct – ho uvedl u písničky China Girl jako spoluautora – aby mohl dostávat tantiémy.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, kdo je podle vás v dnešní době považován za průkopníka nových hudebních trendů? V minulosti to byl právě David Bowie. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co ve vás vyvolává tahle píseň?

Hudba - další články

Doporučujeme