Hitovka týdne: Dr. Alban – It´s My Life

24. srpna 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Dr. Alban. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Dr. Alban - It´s My Life.

Šedesáté páté narozeniny oslaví v pátek 26. srpna švédský zpěvák, který se při rozhovorech rád dívá do úst moderátorů, kteří ho zpovídají. A když má někdo pěkné bílé zuby, tak ho vždycky pochválí. Je to totiž vystudovaný zubař. Pochází z Nigérie, z rodiny, ve které bylo deset dětí. Ve třiadvaceti odešel do Švédska, kde nejdřív vystudoval zubařinu, a pak udělal kariéru v popmusic. Po škole si dokonce doma ve Stockholmu otevřel vlastní praxi, ale táhlo ho to k hudbě!

Dr. Alban měl celkem sedm hitů, ten největší v roce 1992. S tím přesně před třiceti lety vedl hitparádu v šesti evropských zemích. Jmenoval se It’s My Life a – mimochodem – je pod ním podepsaný Denniz Pop – švédský producent, který krátce nato dopomohl ke slávě i skupině Ace Of Base.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

Hudba - další články

Doporučujeme