Meky Žbirka vydává legendární Modrý album. Křest reedice proběhne v pražské Lucerně

30. září 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Modrý album. (Foto: se souhlasem Universal)

Modrý album Mekyho Žbirky vyšlo poprvé v roce 2001 a stalo se nejprodávanějším od začátku milénia. Dvacet let poté Universal vydá jeho reedici na dvou CD s výpravným bookletem a vinyl s novým zvukem. Křest alba následně proběhne  21. října na Mekyho koncertě v Lucerna Music Baru.

Album se skládá ze dvou CD. První obsahuje původní tracklist alba s remasterovaným zvukem z Abbey Road studia v Londýně. Na druhém bonusovém najdete živé verze a mixy vybraných písní, jako například Milionkrát, Len zatvor oči, Mám rád, Sněhulák.

Celý vznik multiplatinové desky Modrý album zmapoval režisér Šimon Šafránek. Dokumentární film Modrý album – The Making Of se natáčelo v produkci České televize. Scénáře se ujal Honza Vedral a za kamerou stál Martin Žiaran. Film bude mít premiéru na Mekyho YouTube kanálu3. října v 19:00.

Není to první snímek, který bude mít oblíbený zpěvák na kontě. Filmový portrét Meky režiséra Šimona Šafránka byl navíc vyhlášen Filmem roku 2020. Miro Žbirka je také čerstvým držitelem ocenění za druhé místo v kategorii Zpěvák v hudební anketě Žebřík 2020. Největší cenou pro mě byla možnost konečně zase hrát před živými diváky, to je opravdu velká radost,” řekl těsně po koncertu zpěvák.

Hudba - další články

Doporučujeme