Vojtěch Dyk míří na Dykuvzdání do O₂ areny a představuje vizuál koncertu

5. března 2024·Hudba·Redakce

Vojta Dyk

Zpěvák Vojtěch Dyk připravuje se svým autorským projektem D.Y.K. velký koncert v O2 areně, který se pod názvem Dykuvzdání uskuteční 27. listopadu 2024. Nyní představuje plakát.

Zjistili jsme, že na našich koncertech, kterých jsme vloni odjeli několik desítek, a to jak v klubech, tak ve větších koncertních sálech, se pomocí hudby vlastně vytváří takový nový kmen – D.Y.Kmen. V něm je všem dobře, nám i lidem, kteří na koncerty chodí, “ říká Vojtěch Dyk.  „Když jsme přemýšleli nad vizuálem Dykuvzdání, napadlo mě, že i lidské tělo vlastně tvoří takový kmen, základ, z něhož mohou vyrůstat pocity, emoce. A bez oblečení, má to tělo-kmen svou čistotu a zároveň nabízí možnost na něj promítnout i barvy nebo ornamenty, které vyjadřují další pocity. Takže jsem i já poprvé nabídl svoje tělo jako plátno pro plakát, který je barevný, zábavný a hravý, protože doufám, že takový bude i koncert Dykuvzdání,“ dodává zpěvák.

Na vizuálu spolupracoval s Jakubem Zagarem, který je zároveň autorem plakátové fotografie. Finální podoba plakátu vznikla  po náročném hledání, kdy bylo pomocí počítačových programů Vojtovo tělo pomalováno desítkami grafických motivů, než se nakonec vybral ten nejvhodnější.

Signální oranžová barva většinou symbolizuje něco, čemu je třeba věnovat pozornost,“ říká zpěvák. „Věřím, že diváci nepřehlédnou ani náš plakát ani náš koncert, protože kdo s námi přijde oslavit Dykuvzdání, neprohloupí. To slibuju, jakože se Dyk jmenuju.“ Koncert v 02 aréně navazuje na úspěšné loňské turné nazvané V přítomnosti. Je připraven původní program a objeví se nejen skladby ze stávajícího repertoáru, ale  i řada nových písniček, na nichž Vojta Dyk  průběžně pracuje mimo jiné s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem. Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

 

 

 

Hudba - další články

Doporučujeme