Jak v tom horku usnout? 8 vychytávek, abyste se v létě dobře vyspali

22. června 2017·Články·Redakce

Vedra, která v posledních dnech sužují Českou republiku, jsou noční můrou pro většinu z nás, rtuť teploměru totiž přesahuje i rekordy z minulých let. Přes den vyhledáváme aspoň trochu stínu a zapínáme klimatizace či větráky, co ale dělat v noci? Také nemůžete spát? Rady, které fungují.

#1 Dveře dokořán

Vzduch v místnosti musí cirkulovat, proto nechávejte dveře do ložnice otevřené a větrejte.

#2 Mokré vlasy pomáhají

Pokud jste si večer umyli hlavu, nechte vlasy volně proschnout bez foukání. Bude se vám usínat příjemněji. Perfektní je také navlhčený kapesník na zátylku či na čele.

#3 Do mrazáku

Pyžamo, polštář, tričko, kapesník – a šup s tím do mrazáku. Mnohem dříve pak takto vybaveni usnete! Tedy v případě, že danou věc z mrazáku před spaním vyndáte a obléknete nebo umístíte do postele.

#4 Větrák v akci

Máte-li zapnutý větrák na noc, umístěte před něj sušák s mokrým prádlem. Usnete jako miminka, v ložnici totiž bude cirkulovat vlhký vzduch.

#5 Ledová sprcha

Nejde o to, aby byla voda přímo ledová, ale vlažná sprcha zapůsobí perfektně a opravdu zchladí tělo, aby spánek přišel rychleji. V případě, že se vám do sprchy nechce, stačí namočit obličej a zápěstí.

#6 Závěsy nesušit, nežehlit

Namočené nebo vyprané závěsy fungují spolehlivě – pověste je před spaním a budete se divit, jak jste se vlastně dostali do postele.

#7 Nohy ven

Nepřikrývejte si nohy, vyložte si je na peřinu a sundejte ponožky.

#8 Úklid před spaním

Je-li to možné, vytřete vlažnou vodou podlahu ložnice, než půjdete do postele. Vzduch se ochladí a bude se vám lépe dýchat. Pocitová teplota spadne.

Články - další články

Doporučujeme