4 skvělé věci, které se vám stanou, když budete jíst každý den zázvor

9. srpna 2017·Jídlo a pití·Redakce

Kořen s výraznou pálivou chutí se používá v čínské medicíně už přes 3000 let. Na jeho zázračné účinky si postupně zvykáme i u nás. A že je proč!

Zázvor je proti bolesti hlavy

Bolí vás hlava a nemáte nebo nechcete polykat růžový prášek? Vyzkoušejte kousek zázvoru. Prostě kousek rozkousejte a spolkněte. Kořen má protizánětlivé a bolest tišící účinky a rozhodně tolik nezatíží žaludek a játra, jako chemie.

Zázvor posiluje imunitu

Zázvor je nejlepším lékem ve chvíli, kdy cítíte, že se blíží rýma, kašel, nachlazení. Chrání imunitní systém a působí jako antioxidant. Bezva recept proti chřipce: zázvorový čaj s medem a citronem. Ale to víte!

Zázvor je proti pálení žáhy

Vědci zkoumali účinky zázvoru a zjistili, že zázvor pomáhá šestkrát účinněji proti pálení žáhy, než jakýkoli lék. Izoluje kyselost v žaludku, uklidňuje nervy, které způsobují pálení žáhy, a při pravidelném užívání snižuje jeho výskyt.

Zázvor pomáhá při hubnutí

Zázvor stimuluje látkovou výměnu. Roztáčí produkci žaludečních šťáv a tak můžeme potravu rychleji a snáze strávit. Tím pomáhá tělu nejen spalovat kalorie, ale také vylučovat škodliviny a jedy.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme