Babicův nedělní recept: Teplý bramborový salát!

20. prosince 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Na zlatou neděli bude Jiří Babica chystat ve studiu rádia Frekvence 1 teplý bramborový salát. A také středozemní bramborový salát. Chcete to zkusit s ním? Recept najdete uvnitř článku.

Potřebujete:

* 500 g brambor A
* 2  větší cibule
* 1 lžíce hořčice
* půl hrnku horkého zeleninového vývaru
* 1 špetku muškátového oříšku
* sůl, pepř
* 2 lžíce octa
* 2 lžíce  oleje

Vařené brambory oloupeme.

Ještě teplé je nakrájíme na tenké plátky, smícháme s najemno nakrájenou cibulí, horkým  vývarem , promícháme  a dochutíme  solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec dáme lžíci plnotučné hořčice, ocet a slunečnicový olej.  Promícháme a teplé podáváme.

Můžeme také smíchat s okurkami a čerstvou pažitkou.

Středozemní bramborový salát

Potřebujete:

* půl kila  brambor A
* 1 cibuli
* 1 lžíci celozrnné hořčice
* 4 lžíce balsamikového octa
* 1 dc olivového oleje nebo olej z rajčat
* 15 oliv bez pecek
* 1 svazek rukoly
* 5 sušených rajčat v oleji
* 2 jarní cibulky
* 10 cherry rajčat
* česnek
* sůl a pepř

Brambory uvaříme a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
 
Přidáme cibuli nakrájenou najemno, pokrájenou jarní cibulku, vypeckované, na plátky nakrájené olivy a překrájená sušená rajčata.

Česnek rozetřeme se solí, smícháme s olivovým olejem a hořčicí a balsamikovým octem a zamícháme do salátu.

Nakonec přidáme rukolu a překrájená cherry rajčátka. Promícháme a ochutíme pepřem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme