Vyhledávání
Babicův nedělní recept: Teplý bramborový salát!
Na zlatou neděli bude Jiří Babica chystat ve studiu rádia Frekvence 1 teplý bramborový salát. A také středozemní bramborový salát. Chcete to zkusit s ním? Recept najdete uvnitř článku.
Potřebujete:
* 500 g brambor A
* 2 větší cibule
* 1 lžíce hořčice
* půl hrnku horkého zeleninového vývaru
* 1 špetku muškátového oříšku
* sůl, pepř
* 2 lžíce octa
* 2 lžíce oleje
Vařené brambory oloupeme.
Ještě teplé je nakrájíme na tenké plátky, smícháme s najemno nakrájenou cibulí, horkým vývarem , promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec dáme lžíci plnotučné hořčice, ocet a slunečnicový olej. Promícháme a teplé podáváme.
Můžeme také smíchat s okurkami a čerstvou pažitkou.
Středozemní bramborový salát
Potřebujete:
* půl kila brambor A
* 1 cibuli
* 1 lžíci celozrnné hořčice
* 4 lžíce balsamikového octa
* 1 dc olivového oleje nebo olej z rajčat
* 15 oliv bez pecek
* 1 svazek rukoly
* 5 sušených rajčat v oleji
* 2 jarní cibulky
* 10 cherry rajčat
* česnek
* sůl a pepř
Brambory uvaříme a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Přidáme cibuli nakrájenou najemno, pokrájenou jarní cibulku, vypeckované, na plátky nakrájené olivy a překrájená sušená rajčata.
Česnek rozetřeme se solí, smícháme s olivovým olejem a hořčicí a balsamikovým octem a zamícháme do salátu.
Nakonec přidáme rukolu a překrájená cherry rajčátka. Promícháme a ochutíme pepřem.