Babicův sobotní recept: Zapečená bageta s mletým masem!

27. prosince 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica bude první sobotu po Vánocích vařit na rádiu Frekvence 1 velkou chuťovku. Zapečenou bagetu s mletým masem. Recept najdete uvnitř článku.

Potřebujete:

400 g mletého vepřového masa
50 g strouhaného sýra
2 bagety
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
hrst čerstvého špenátu
1 vejce
1 cibuli
1 lžičku papriky
2 lžíce másla
majoránku
sůl
pepř

Mleté maso orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, protlak, papriku, majoránku, sýr, špenát a vejce. U bagety uřízneme konce a pomocí vidličky vydlabeme vnitřní část. Vydlabaný vnitřek bagety nakrájíme a přidáme do směsi na pánev.

Bagety plníme směsí, dáme na alobal a potřeme rozpuštěným máslem se zamíchaným česnekem. Zabalíme a dáme do trouby na 200 °C na 25 minut.

Grilované hovězí plátky na bagetě se sýrem a cibulí

Potřebujete:

2 bagety
300 g svíčkové
100 g čedaru
2 cibule
hrst rukoly
hořčici
balzamikový krém
olej
sůl
pepř

Bagetu podélně rozřízneme, poklademe na ni plátky sýra a dáme péct do trouby na 7-10 minut na 200°C. Svíčkovou zprudka opečeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a dáme stranou.

Na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme rukolu a zakápneme balzamikovým krémem. Na bagety pak poklademe plátky masa, přidáme cibulovou směs, přiklopíme druhou částí a podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme