Alsaská Quiche

28. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Cibuli a mrkve nakrájejte na nudličky, vložte spolu s máslem a pivem do kastrolu a na mírném plameni nechte pivo téměř zcela odvařit.

Potřebné suroviny:

1 velká cibule

2 malé mrkve

330 ml světlého piva

1 listové nebo máslové těsto

50 g másla

100 g šunky, nakrájené na kostičky

100 g slaniny, nakrájené na kostičky

100 g strouhaného sýra typu Gruyére

Na náplň:

250 ml mléka

4 vejce

100 g zakysané smetany (ideálně crème fraîche s asi 30 % tuku)

sůl a pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Cibuli a mrkve nakrájejte na nudličky, vložte spolu s máslem a pivem do kastrolu a na mírném plameni nechte pivo téměř zcela odvařit. Předehřejte troubu na 200 °C a do formy o průměru asi 26 cm vložte pečicí papír a rozválené těsto. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou a vložte ho na 15 minut do ledničky. Pak na něj pravidelně rozložte šunku, předem lehce orestovanou slaninu, sýr a zeleninovo-pivní směs. Smíchejte mléko, rozšlehaná vejce, smetanu, sůl a pepř a nalijte směs na připravený koláč.

Pečte 30 až 40 minut, teplotu případně o 20 °C snižte. Pokud pečete v malých formičkách, budou upečené po zhruba 15 minutách. Koláč podávejte například se zeleným salátem, lépe chutná vychladlý a nejlépe až druhý den.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme