Vyhledávání
Alsaská Quiche
Cibuli a mrkve nakrájejte na nudličky, vložte spolu s máslem a pivem do kastrolu a na mírném plameni nechte pivo téměř zcela odvařit.
Potřebné suroviny:
1 velká cibule
2 malé mrkve
330 ml světlého piva
1 listové nebo máslové těsto
50 g másla
100 g šunky, nakrájené na kostičky
100 g slaniny, nakrájené na kostičky
100 g strouhaného sýra typu Gruyére
Na náplň:
250 ml mléka
4 vejce
100 g zakysané smetany (ideálně crème fraîche s asi 30 % tuku)
sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy:
Cibuli a mrkve nakrájejte na nudličky, vložte spolu s máslem a pivem do kastrolu a na mírném plameni nechte pivo téměř zcela odvařit. Předehřejte troubu na 200 °C a do formy o průměru asi 26 cm vložte pečicí papír a rozválené těsto. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou a vložte ho na 15 minut do ledničky. Pak na něj pravidelně rozložte šunku, předem lehce orestovanou slaninu, sýr a zeleninovo-pivní směs. Smíchejte mléko, rozšlehaná vejce, smetanu, sůl a pepř a nalijte směs na připravený koláč.
Pečte 30 až 40 minut, teplotu případně o 20 °C snižte. Pokud pečete v malých formičkách, budou upečené po zhruba 15 minutách. Koláč podávejte například se zeleným salátem, lépe chutná vychladlý a nejlépe až druhý den.