Babicův nedělní recept: Husí vývar s domácími nudlemi

Jirka Babica bude v neděli na rádiu Frekvence 1 vařit husí vývar. Chcete ho zkusit také? Uvnitř článku najdete recept. Přejeme dobrou chuť.

Potřebujete

* 1 balení drobů – husích obsahujících křídla, krk, žaludek, srdce
* 2-3 kuličky nového koření
* 1 lístek bobkového listu
* 5-8 kuliček pepře
* 1 mrkev
* 1 petržel
* 1 cibuli
* 2 stroužky česneku
*1 plátek celeru
* sůl

Křídla, krk, žaludek a srdíčko omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. Přidáme oloupanou mrkev, celer, petržel, cibuli, 2 stroužky česneku, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, 2-3 kuličky nového koření, menší bobkový list a vaříme zvolna doměkka 1 hodinu.

Čím pomaleji se maso vaří, tím je vývar chutnější.

Zelenina vařená vcelku pak má lepší chuť. Nakonec vařenou zeleninu vyndáme a nakrájíme na kousky.

Vývar zcedíme, droby obereme, překrájíme a dáme zpět do vývaru i se zeleninou. Dochutíme sekanou zelenou petrželkou.

Domácí nudle

Potřebujete:

* 300g hrubé mouky
* 2 vejce
* ½ dl vody
* hladkou mouku
* sůl

Do mísy vsypeme prosátou mouku, uděláme důlek, vyklepneme vejce, dáme trochu vody a opatrně vmícháváme až připravíme vláčné těsto. Potom ještě propracujeme rukama.Těsto rozdělíme na 2 kusy a necháme přikryté krátce odstát.

Bochníky vyválíme na pomoučněném vále na kulaté tenké placky, necháme oschnout. Můžeme je i otočit , ale nesmí přeschnout, jinak se těsto láme. Nakrájíme na 3 cm pláty a ty překrájíme na tenké polévkové nudle. Nudle vaříme ve vroucí osolené vodě, promíchneme a až vyplavou nahoru, zcedíme.

Zbytek nudlí nechte dobře vysušit a uchovejte na suchém místě.