Vyhledávání
Zavřít
Beleše
Nejdřív si připravte z mléka a droždí kvásek, pak postupně přidávejte prosátou mouku, cukr a vejce.
Potřebné suroviny:
500 ml mléka
2 vejce
1 kostka droždí (42 g)
3 lžíce krupicového cukru
100 ml rumu
asi 600 g hladké mouky a lžička soli
olej a sádlo na smažení
domácí povidla k podávání
Postup přípravy:
Nejdřív si připravte z mléka a droždí kvásek, pak postupně přidávejte prosátou mouku, cukr a vejce. Nakonec vlijte alkohol. Těsto by mělo být řidší. Nechte je ještě vykynout a pak tvořte kulaté placky jako větší vdolky, beleše, které nechte opět odpočinout. Smažte
ve vyšší vrstvě směsi oleje a sádla, měly by takzvaně plavat. Podávejte s povidly.