Beleše

21. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Nejdřív si připravte z mléka a droždí kvásek, pak postupně přidávejte prosátou mouku, cukr a vejce.

Potřebné suroviny:

500 ml mléka

2 vejce

1 kostka droždí (42 g)

3 lžíce krupicového cukru

100 ml rumu

asi 600 g hladké mouky a lžička soli

olej a sádlo na smažení

domácí povidla k podávání

 

Postup přípravy:

Nejdřív si připravte z mléka a droždí kvásek, pak postupně přidávejte prosátou mouku, cukr a vejce. Nakonec vlijte alkohol. Těsto by mělo být řidší. Nechte je ještě vykynout a pak tvořte kulaté placky jako větší vdolky, beleše, které nechte opět odpočinout. Smažte
ve vyšší vrstvě směsi oleje a sádla, měly by takzvaně plavat. Podávejte s povidly.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme