Vyhledávání
Zavřít
Bruschetta s gorgonzolou, hruškou a ořechy
Chléb opečte nasucho (na nepřilnavé pánvi, na grilu, v troubě na plechu nebo v topinkovači).
Potřebné suroviny:
4 slabší plátky chleba, nejlépe staršího
olivový olej na potření
120 g gorgonzoly (sýr s modrou plísní)
1 středně velká zralá, ale pevná hruška
několik jader vlašských ořechů
případně bylinky na ozdobu
Postup přípravy:
Chléb opečte nasucho (na nepřilnavé pánvi, na grilu, v troubě na plechu nebo v topinkovači). Ještě teplý chlép potřete nebo zakápněte olivovým olejem. Poklaďte plátky gorgonzoly a krátce zapečte v troubě předehřáté na 180 °C, aby se sýr roztekl.
Pomocí škrabky na brambory naloupejte z hrušky podélné jemné plátky a ozdobte jimi bruschettu. Přidejte jádra ořechů, případně snítku bylinky, a ihned podávejte, dokud je bruschetta teplá.