Bruschetta s gorgonzolou, hruškou a ořechy

8. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Chléb opečte nasucho (na nepřilnavé pánvi, na grilu, v troubě na plechu nebo v topinkovači).

Potřebné suroviny:

4 slabší plátky chleba, nejlépe staršího

olivový olej na potření

120 g gorgonzoly (sýr s modrou plísní)

1 středně velká zralá, ale pevná hruška

několik jader vlašských ořechů

případně bylinky na ozdobu

 

Postup přípravy:

Chléb opečte nasucho (na nepřilnavé pánvi, na grilu, v troubě na plechu nebo v topinkovači). Ještě teplý chlép potřete nebo zakápněte olivovým olejem. Poklaďte plátky gorgonzoly a krátce zapečte v troubě předehřáté na 180 °C, aby se sýr roztekl.

Pomocí škrabky na brambory naloupejte z hrušky podélné jemné plátky a ozdobte jimi bruschettu. Přidejte jádra ořechů, případně snítku bylinky, a ihned podávejte, dokud je bruschetta teplá.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme