Babicovy recepty: Pórková polévka s mletým masem a vepřová pečeně

13. května 2017·Jídlo a pití·Redakce

PÓRKOVÁ SÝROVÁ POLÉVKA S MLETÝM MASEM 
2 pórky
1 cibule
200 g mletého krůtího masa
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce oleje
1,5l zeleninového vývaru
sůl, pepř
1 smetana
200 g taveného smetanového sýru

Umyjeme pórek, osušíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na jemno.
Mleté krůtí maso osmahneme společně s nakrájenou cibulí na oleji. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Zaprášíme moukou a promícháme. Zalijeme vývarem nebo vodou a vložíme pórek, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Vložíme tavený sýr, provaříme, promícháme a zjemníme smetanou. Můžeme podávat s krutóny.

VEPŘOVÁ PEČENĚ
1 kg vepřového plecka
1 lžíce sádla
100 g uzené slaniny
3 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř a mletá paprika
2 mrkve
čtvrt celeru
cibule
nové koření , celý pepř , bobkový list

Vepřové plecko osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vložíme do pekáče na sádlo a opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou mrkev a celer, po pěti minutách vložíme na hrubo nakrájenou cibuli. Maso potřeme hořčicí a přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list. Podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dáme do trouby na 1,5 hodiny na 180 stupňů. Měkké maso vyndáme a omáčku propasírujeme. Podáváme se zeleninou a bramborovou kaší.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme