Vyhledávání
Zavřít
Česnečka po Rakousku
V hrnci na oleji opražte mouku, přidejte rozmačkaný česnek, zalijte vývarem, osolte, krátce povařte, přilijte mléko a na mírném plameni povařte
Potřebné suroviny:
2 lžíce rostlinného oleje
4 lžíce špaldové mouky
5 stroužků česneku
1 l domácího hovězího vývaru
bylinková sůl
250 ml mléka
sladká smetana, vícebarevný pepř a pažitka na dokončení
plátky veky opečené na másle
Postup přípravy:
V hrnci na oleji opražte mouku, přidejte rozmačkaný česnek, zalijte vývarem, osolte, krátce povařte, přilijte mléko a na mírném plameni povařte. Dochuťte, doplňte smetanou a tento hustý, hedvábný česnekový krém, kterému špaldová mouka dodává výraznou chuť, podávejte s pažitkou, čerstvě mletým pepřem a plátky veky.