Česnečka po Rakousku

18. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

V hrnci na oleji opražte mouku, přidejte rozmačkaný česnek, zalijte vývarem, osolte, krátce povařte, přilijte mléko a na mírném plameni povařte

Potřebné suroviny:

2 lžíce rostlinného oleje

4 lžíce špaldové mouky

5 stroužků česneku

1 l domácího hovězího vývaru

bylinková sůl

250 ml mléka

sladká smetana, vícebarevný pepř a pažitka na dokončení

plátky veky opečené na másle

 

Postup přípravy:

V hrnci na oleji opražte mouku, přidejte rozmačkaný česnek, zalijte vývarem, osolte, krátce povařte, přilijte mléko a na mírném plameni povařte. Dochuťte, doplňte smetanou a tento hustý, hedvábný česnekový krém, kterému špaldová mouka dodává výraznou chuť, podávejte s pažitkou, čerstvě mletým pepřem a plátky veky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme