Cheesecake sušenkový

31. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Tukem lehce vymažte a pečicím papírem vyložte formu o rozměrech 20 x 30 cm tak, aby papír po delší straně přečníval.

Potřebné suroviny:

Na korpus:

250 g máslových sušenek, rozdrcených

150 g másla, rozpuštěného

Na náplň:

2 lžičky práškové želatiny

250 g krémového tvarohového sýra pokojové teploty

100 g krupicového cukru

300 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40 % de luxe zn. Kunín)

1 lžička vanilkového extraktu

150 g čokoládových (zn. Disco) sušenek, nahrubo podrcených

miňonky nebo polomáčené sušenky, podrcené, na ozdobení

 

Postup přípravy:

Tukem lehce vymažte a pečicím papírem vyložte formu o rozměrech 20 x 30 cm tak, aby papír po delší straně přečníval. V míse spolu dobře promíchejte máslové sušenky a rozpuštěné máslo a hmotu pečlivě vtlačte do připravené formy. Uhlaďte obrácenou lžící a dejte na 20 minut vychladit do ledničky.

Želatinu míchejte ve dvou lžících horké vody, až se rozpustí. Nechte trochu zchladnout. Elektrickým mixérem spolu dohladka
prošlehejte tvarohový krém a cukr. Přidejte šlehačku, vanilku a želatinu. Nakonec opatrně vařečkou vmíchejte podrcené sušenky zn. Disco. Vzniklou hmotou potřete korpus, přetáhněte fólií a dejte minimálně na tři hodiny (nejlépe přes noc) vychladit do ledničky

Podávejte nakrájený na kostky, ozdobený podrcenými miňonkami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme