Vyhledávání
Cheesecake sušenkový
Tukem lehce vymažte a pečicím papírem vyložte formu o rozměrech 20 x 30 cm tak, aby papír po delší straně přečníval.
Potřebné suroviny:
Na korpus:
250 g máslových sušenek, rozdrcených
150 g másla, rozpuštěného
Na náplň:
2 lžičky práškové želatiny
250 g krémového tvarohového sýra pokojové teploty
100 g krupicového cukru
300 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40 % de luxe zn. Kunín)
1 lžička vanilkového extraktu
150 g čokoládových (zn. Disco) sušenek, nahrubo podrcených
miňonky nebo polomáčené sušenky, podrcené, na ozdobení
Postup přípravy:
Tukem lehce vymažte a pečicím papírem vyložte formu o rozměrech 20 x 30 cm tak, aby papír po delší straně přečníval. V míse spolu dobře promíchejte máslové sušenky a rozpuštěné máslo a hmotu pečlivě vtlačte do připravené formy. Uhlaďte obrácenou lžící a dejte na 20 minut vychladit do ledničky.
Želatinu míchejte ve dvou lžících horké vody, až se rozpustí. Nechte trochu zchladnout. Elektrickým mixérem spolu dohladka
prošlehejte tvarohový krém a cukr. Přidejte šlehačku, vanilku a želatinu. Nakonec opatrně vařečkou vmíchejte podrcené sušenky zn. Disco. Vzniklou hmotou potřete korpus, přetáhněte fólií a dejte minimálně na tři hodiny (nejlépe přes noc) vychladit do ledničky
Podávejte nakrájený na kostky, ozdobený podrcenými miňonkami.