Vyhledávání
Cheesecake ve stylu bistro
Troubu předehřejte na 180 °C. Otevírací dortovou formu lehce vymažte tukem.
Potřebné suroviny:
Na těsto:
240 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
90 g másla pokojové teploty
50 g krupicového cukru
Na náplň:
750 g krémového tvarohového sýra pokojové teploty
100 g krupicového cukru
4 vejce
150 ml smetany ke šlehání
50 g hladké mouky
1 lžíce citronové kůry
zakysaná smetana a špetka strouhaného muškátového oříšku na ozdobení
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180 °C. Otevírací dortovou formu lehce vymažte tukem. Mouku s kypřicím práškem prosejte do mísy. Přidejte máslo, cukr a čtyři lžíce studené vody nebo citronové šťávy. Ručně zpracujte na pružné těsto. Zabalte je do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
Mezi dvěma fóliemi nebo kusy pečicího papíru rozválejte těsto na placku. Pomocí válečku přeneste do formy a pečlivě přitiskněte ke dnu a stěnám. Dejte na 10 minut do ledničky.
Vyjměte, dno propíchejte vidličkou, pokryjte pečicím papírem, na který nasypejte luštěniny, rýži nebo keramické korálky. Pečte
10 minut. Vyndejte z trouby, odstraňte zátěž i papír. Elektrickým mixérem spolu dohladka prošlehejte sýr s cukrem. Jedno po druhém vešlehejte vejce, dále pak smetanu, mouku a citronovou kůru. Vlijte do připraveného korpusu a pečte 50 až 55 minut. Nechte úplně vychladnout. Podávejte nakrájený na dílky, ozdobený zakysanou smetanou a jemně poprášený muškátovým oříškem
Tip 1:
Do tvarohového základu i na ozdobu tohoto koláče můžete samozřejmě použít jakékoli vaše oblíbené čokoládové sušenky nebo čokoládové tyčinky. Fantazii se meze nekladou.
Tip 2:
Na přípravu těsta ideálně poslouží kuchyňský robot. Vsypte do něj všechny suché suroviny a po lžících přidávejte studenou vodu a kostičky másla. Robot vše zpracuje na hladké těsto.