Vyhledávání
Čokoládové suflé
Nejprve si připravte formičky, mohou být i běžné hrnečky, které vymažte máslem a vysypejte cukrem.
Potřebné suroviny:
180 g běžné čokolády, nasekané
150 ml smetany ke šlehání
3 velká vejce, oddělená + 2 bílky z velkých vajec
2 lžíce koňaku
6 lžic krupicového cukru
máslo a krupicový cukr na vytření a vysypání forem
moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy:
Nejprve si připravte formičky, mohou být i běžné hrnečky, které vymažte máslem a vysypejte cukrem. Postavte je do pekáče vyloženého pečicím papírem. Čokoládu a smetanu spolu rozpusťte v kastrole na mírném plameni. Stáhněte z ohně a vmíchejte po jednom žloutky a koňak. Všech pět bílků vyšlehejte dotuha a pak do nich tenkým pramínkem za stálého šlehání přisypejte cukr, ažvznikne tuhý, lesklýsníh. Pomocí kovové lžíce ho zlehka zatřete do čokoládové směsi. Hrníčky naplňte těsně pod okraj, postavte do pekáčku a pečte při 220 °C přibližně 8 až 10 minut, jen co suflé vyběhne a jeho povrch zpevní.