Čokoládové suflé

5. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Nejprve si připravte formičky, mohou být i běžné hrnečky, které vymažte máslem a vysypejte cukrem.

Potřebné suroviny:

180 g běžné čokolády, nasekané

150 ml smetany ke šlehání

3 velká vejce, oddělená + 2 bílky z velkých vajec

2 lžíce koňaku

6 lžic krupicového cukru

máslo a krupicový cukr na vytření a vysypání forem

moučkový cukr na poprášení

 

Postup přípravy:

Nejprve si připravte formičky, mohou být i běžné hrnečky, které vymažte máslem a vysypejte cukrem. Postavte je do pekáče vyloženého pečicím papírem. Čokoládu a smetanu spolu rozpusťte v kastrole na mírném plameni. Stáhněte z ohně a vmíchejte po jednom žloutky a koňak. Všech pět bílků vyšlehejte dotuha a pak do nich tenkým pramínkem za stálého šlehání přisypejte cukr, ažvznikne tuhý, lesklýsníh. Pomocí kovové lžíce ho zlehka zatřete do čokoládové směsi. Hrníčky naplňte těsně pod okraj, postavte do pekáčku a pečte při 220 °C přibližně 8 až 10 minut, jen co suflé vyběhne a jeho povrch zpevní.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme