Vyhledávání
Cottage Pie – Venkovský koláč
Na polovině másla nechte na pánvi zesklovatět cibulku, přidejte mleté maso, bobkový list, žampiony a mrkev a opékejte asi 10 minut.
Potřebné suroviny:
1 velká cibule, nadrobno nakrájená
450 g mletého hovězího masa
bobkový list
50 g žampionů, oloupaných a nakrájených na plátky
2 mrkve, nakrájené na kolečka
25 g hladké mouky
300 ml horkého hovězího vývaru
1 lžíce rajčatového pyré
700 g brambor
25 g másla
4 lžíce teplého mléka
100 g tvrdého sýra (nejlépe čedaru), nastrouhaného
Postup přípravy:
Na polovině másla nechte na pánvi zesklovatět cibulku, přidejte mleté maso, bobkový list, žampiony a mrkev a opékejte asi 10 minut. Poprašte moukou a promíchejte. Zalijte hovězím vývarem, ve kterém jste rozmíchali rajčatové pyré, a za občasného
míchání povařte na mírném ohni asi 20 minut, až směs zhoustne. Mezitím uvařte neoloupané brambory doměkka. Ještě horké je oloupejte a rozmačkejte, přidejte k nim máslo a mléko a umíchejte na hladkou kaši. Troubu předehřejte na 200 °C. Z masové směsi vyjměte bobkový list a rozložte ji na dno zapékací mísy nebo pekáčku. Na ni navrstvěte bramborovou kaši a uhlaďte. Povrch posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby. Pečte 15-20 minut. Podávejte horké s dušenou zeleninou.