Cottage Pie – Venkovský koláč

28. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Na polovině másla nechte na pánvi zesklovatět cibulku, přidejte mleté maso, bobkový list, žampiony a mrkev a opékejte asi 10 minut.

Potřebné suroviny:

1 velká cibule, nadrobno nakrájená

450 g mletého hovězího masa

bobkový list

50 g žampionů, oloupaných a nakrájených na plátky

2 mrkve, nakrájené na kolečka

25 g hladké mouky

300 ml horkého hovězího vývaru

1 lžíce rajčatového pyré

700 g brambor

25 g másla

4 lžíce teplého mléka

100 g tvrdého sýra (nejlépe čedaru), nastrouhaného

 

Postup přípravy:

Na polovině másla nechte na pánvi zesklovatět cibulku, přidejte mleté maso, bobkový list, žampiony a mrkev a opékejte asi 10 minut. Poprašte moukou a promíchejte. Zalijte hovězím vývarem, ve kterém jste rozmíchali rajčatové pyré, a za občasného
míchání povařte na mírném ohni asi 20 minut, až směs zhoustne. Mezitím uvařte neoloupané brambory doměkka. Ještě horké je oloupejte a rozmačkejte, přidejte k nim máslo a mléko a umíchejte na hladkou kaši. Troubu předehřejte na 200 °C. Z masové směsi vyjměte bobkový list a rozložte ji na dno zapékací mísy nebo pekáčku. Na ni navrstvěte bramborovou kaši a uhlaďte. Povrch posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby. Pečte 15-20 minut. Podávejte horké s dušenou zeleninou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme