Dušená karotka na másle s petrželí

17. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Očištěnou karotku nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka.

Potřebné suroviny:

500 g karotky

2 lžíce másla

hrst hladkolisté petrželky

sůl, pepř a špetka cukru na dochucení

500g nových brambor uvařených ve slupce k podávání

trochu zakysané smetany na ozdobení (není nutné)

 

Postup přípravy:

Očištěnou karotku nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka. Na středním ohni rozehřejte máslo a karotku spolu s většinou jemně nakrájené petrželky na něm asi 5-7 minut poduste. Je-li to nutné, můžete podlít několika lžícemi vody. Osolte a dochuťte a podávejte s bramborami, ozdobené zakysanou smetanou a posypané zbylou petrželkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme