Vyhledávání
Zavřít
Dýně z pánve
V pánvi rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova.
Potřebné suroviny:
40 g másla nakrájeného na kousky
210 g anglické slaniny, nadrobno nakrájené
1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
125 ml vroucí vody
750 g dýně, bez slupky a semínek, nakrájené na kousky
4 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
V pánvi rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova. Vyjměte a na ubrousku nechte odsát tuk.
Dýni dejte do vroucí vody a pod pokličkou vařte 10 minut nebo dokud není dýně měkká a voda téměř vyvařená. Přidejte směs slaniny a česneku a zbylé máslo a za občasného zamíchání vařte dalších 10 minut. Přisypte cibuli, osolte a opepřete a jen zlehka promíchejte.