Dýně z pánve

11. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

V pánvi rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova.

Potřebné suroviny:

40 g másla nakrájeného na kousky

210 g anglické slaniny, nadrobno nakrájené

1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno

125 ml vroucí vody

750 g dýně, bez slupky a semínek, nakrájené na kousky

4 šalotky, nakrájené na tenká kolečka

sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup přípravy:

V pánvi rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova. Vyjměte a na ubrousku nechte odsát tuk.

Dýni dejte do vroucí vody a pod pokličkou vařte 10 minut nebo dokud není dýně měkká a voda téměř vyvařená. Přidejte směs slaniny a česneku a zbylé máslo a za občasného zamíchání vařte dalších 10 minut. Přisypte cibuli, osolte a opepřete a jen zlehka promíchejte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme