Dýňový krém

29. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

Dýni očistíme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme solí, kardamonem, koriandrem a medem a pečeme v troubě při 150C 35-40minut.

Suroviny:

1kg      dýně
100g    bílého z pórku
1ks      šalotky
100g    másla
2l         kuřecího vývaru
250ml  kokosového mléka
100ml smetany
250g    pomerančové šťávy

Celý koriandr, kardamon, med, olivový olej, mořská sůl, zázvor

Postup:

Dýni očistíme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme solí, kardamonem, koriandrem a medem a pečeme v troubě při 150C 35-40minut.

Bílé z pórku azázvor si krátce orestujeme na olivovém oleji, přidáme upečenou dýni, pomerančovou šťávu, kuřecí vývar a vaříme podle potřeby 50-60 minut.

Poté přidáme kokosové mléko a mixujeme kuchyňským mixérem, propasírujeme a nakonec zamixujeme studené máslo.

Ochutíme solí , pepřem a podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme