Hrajete si s jídlem? Možná byste měli začít. Žena vytváří barevné snídaně jako z jiné planety

18. května 2020·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Už jste slyšeli o smoothie miskách? Hustý nápoj z mléka, ovoce a listové zeleniny nalijete do misky a promícháte se semínky či müsli. Tím to ovšem zdaleka nekončí. Alespoň pro Ami, která musí vstávat před sedmou ranní, aby své výtvory nazdobila a vyfotila na Instagram.

Budíček v 6:50, zapamatovat si, co se jí zdálo a pustit se do práce. Tak vypadá každý den Ami (35) z australského Sydney, autorky nejkouzelnějších snídaní v internetovém světě. Fotky sdílí na svém instagramovém profilu The Sunkissed Kitchen (Sluncem políbená kuchyně) a sama se naučila, jak obarvovat smoothie na téměř nepřirozeně pastelové odstíny modré a růžové.

Nejdůležitější je podle ní kupovat pouze organickou produkci. Co se barev týče, volba palety záleží na ročním období, ale Ami přiznává, že se to snaží s barvami nepřehánět a držet se schématu.

Trend zdobení ovesných kaší a nyní i smoothie misek se přes sociální sítě přehnal poprvé před několika měsíci. Zatímco většina končí u koleček banánu a srdíček z kiwi, Australanka často své snídaně zdobí i živými květy. Ty se dle jejích vlastních slov často nedají jíst, ačkoliv jedlé jsou.

Co ji inspiruje? “Někdy se mi zdá o magických obrazcích a barvách a po probuzení si řeknu, že by to vypadalo dobře v misce. Ne vždy mi to vyjde a inspirace se může dostavit i jindy, než ve spánku.”

Ami pracuje 50 hodin týdně jako ochranka, ale pomalu jí začíná být jasné, že Instagram se brzy stane prací na plný úvazek, ač se tomu těžko věří. Příspěvky ale zveřejňuje každý den a pokud svolí k sponzorovaného obsahu, může si měsíčně vydělat až 18 tisíc korun.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme