Vyhledávání
Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem
Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou.
Potřebné suroviny:
6 malých cuket
5 lžic olivového oleje
2 jemně nakrájené cibule
6 lžic rozinek, předem namočených
4 lžíce pražených piniových jadérek
6 kuřecích prsíček s kostí a kůží
sůl a čerstvě mletý pepř
Na rajčatový salát:
250 g oloupaných a semínek zbavených rajčat, pokrájených
2 šalotky, nakrájené na kostičky
4 lžíce jemně sekané petržele
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce limetové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou. Mezitím si na oleji osmažte cibuli,až bude zlatá a zkaramelizovaná, 10 až 12 minut. Hranolky cuket opláchněte od soli, osušte a na středním plameni smažte 4 až 6 minut, až zvláční a trochu se zbarví. Přidejte k cibuli spolu s rozinkami a piniovými jadérky, opepřete a nechte stranou.
Na grilovací pánvi opečte kousky kuřete potřené olejem dozlatova. Přísady na salát spolu lehce prohřejte na pánvi, osolte
a opepřete. Rozdělte na talíře, přidejte cibulovou směs s cuketami a navrch rozložte na plátky pokrájené maso, zakápněte šťávou.