Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem

24. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou.

Potřebné suroviny:

6 malých cuket

5 lžic olivového oleje

2 jemně nakrájené cibule

6 lžic rozinek, předem namočených

4 lžíce pražených piniových jadérek

6 kuřecích prsíček s kostí a kůží

sůl a čerstvě mletý pepř

Na rajčatový salát:

250 g oloupaných a semínek zbavených rajčat, pokrájených

2 šalotky, nakrájené na kostičky

4 lžíce jemně sekané petržele

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce limetové šťávy

sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup přípravy:

Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou. Mezitím si na oleji osmažte cibuli,až bude zlatá a zkaramelizovaná, 10 až 12 minut. Hranolky cuket opláchněte od soli, osušte a na středním plameni smažte 4 až 6 minut, až zvláční a trochu se zbarví. Přidejte k cibuli spolu s rozinkami a piniovými jadérky, opepřete a nechte stranou.

Na grilovací pánvi opečte kousky kuřete potřené olejem dozlatova. Přísady na salát spolu lehce prohřejte na pánvi, osolte
a opepřete. Rozdělte na talíře, přidejte cibulovou směs s cuketami a navrch rozložte na plátky pokrájené maso, zakápněte šťávou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme