Kandovaný zázvor s pistáciemi

Předehřejte troubu na 100 °C.

Potřebné suroviny:

100 g cukru

2 velké kusy čerstvého zázvoru, oloupané a nakrájené na 1/2cm silná kolečka

1/2 šálku pískového cukru

100 g slaných pistácií

 

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 100 °C. V malém kastrolu na mírném ohni zahřívejte 200 ml vody s cukrem, až se cukr rozpustí. Přidejte zázvor a zvolna ho vařte asi 30 minut, až změkne. Zázvor vyjměte a nechte ho zchladnout, obalte v práškovém cukru a položte na pečicí plech. Pečte 10 až 20 minut, nebo až zázvor bude vysušený. Podávejte se slanými pistáciemi jako malé občerstvení k drinkům, se sýrem, na ovocném salátě nebo doslova jako oříšek třeba na dortu.