Vyhledávání
Krevetí laksa
Velký hrnec rozehřejte na střední teplotu a za stálého míchání v něm osmažte kari pastu, asi 1 minutu.
Potřebné suroviny:
2 lžíce červené chilli pasty (thajská specialita, najdete v etnických koutcích supermarketů)
750 ml nízkotučného kokosového mléka (v plechovce)
250 ml kuřecího vývaru
500 g krevet, čerstvých očištěných a vyloupaných
125 g rýžových (skleněných) nudlí
1 polévková lžíce rybí omáčky
80 g fazolových či sójových klíčků
4 jarní cibulky, šikmo pokrájené
hrst čerstvých koriandrových lístků
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké proužky
sůl a pepř na dochucení
citron či limetka k podávání
1115 kJ, tuky 5 g (žádný nasycený tuk)
Postup přípravy:
Velký hrnec rozehřejte na střední teplotu a za stálého míchání v něm osmažte kari pastu, asi 1 minutu. Vmíchejte mléko a vývar spolu s 250 ml vody. Na mírném ohni povařte 5 minut. Vsypte krevety a nudle a ještě 5 minut povařte, dokud krevety nezrůžoví a nudle nebudou měkké. Stáhněte z plotny, vmíchejte rybí omáčku, fazolové výhonky a cibulku.
Polévku posypte koriandrem a podávejte, případně s limetou.
VÍTE, ŽE…
…v nízkotučném kokosovém mléku je o 94 % nasycených (a tedy nezdravých) tuků méně než v běžném kokosovém mléku? Vaše cévy se zaradují….