Krevetí laksa

11. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

Velký hrnec rozehřejte na střední teplotu a za stálého míchání v něm osmažte kari pastu, asi 1 minutu.

Potřebné suroviny:

2 lžíce červené chilli pasty (thajská specialita, najdete v etnických koutcích supermarketů)

750 ml nízkotučného kokosového mléka (v plechovce)

250 ml kuřecího vývaru

500 g krevet, čerstvých očištěných a vyloupaných

125 g rýžových (skleněných) nudlí

1 polévková lžíce rybí omáčky

80 g fazolových či sójových klíčků

4 jarní cibulky, šikmo pokrájené

hrst čerstvých koriandrových lístků

1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké proužky

sůl a pepř na dochucení

citron či limetka k podávání

1115 kJ, tuky 5 g (žádný nasycený tuk)

 

Postup přípravy:

Velký hrnec rozehřejte na střední teplotu a za stálého míchání v něm osmažte kari pastu, asi 1 minutu. Vmíchejte mléko a vývar spolu s 250 ml vody. Na mírném ohni povařte 5 minut. Vsypte krevety a nudle a ještě 5 minut povařte, dokud krevety nezrůžoví a nudle nebudou měkké. Stáhněte z plotny, vmíchejte rybí omáčku, fazolové výhonky a cibulku.

Polévku posypte koriandrem a podávejte, případně s limetou.

VÍTE, ŽE…

…v nízkotučném kokosovém mléku je o 94 % nasycených (a tedy nezdravých) tuků méně než v běžném kokosovém mléku? Vaše cévy se zaradují….

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme