Krůtí roládky s rýží

29. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso naklepejte, lehce osolte a opepřete.

Potřebné suroviny:

4 plátky z krůtích prsou, každý o váze asi 150 g, nebo vykostěných stehenních plátků, nejlépe s kůží

350 g anglické slaniny

sklenka sušených rajčat naložených v oleji

sůl

sladká paprika a pepř na dochucení

olivový olej a máslo na potírání

čerstvé bylinky na ozdobu

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso naklepejte, lehce osolte a opepřete. Rajčata i s olejem rozmixujte a pastou potřete maso. Stočte, závitky spíchněte jehlami nebo svažte kuchyňským provázkem, osolte, opepřete, poprašte paprikou. Pekáček vytřete olejem, rozložte do něj plátky slaniny a krůtí závitky, zakápněte olejem, vložte do trouby a pečte asi 30 až 45 minut, až bude maso měkké. Pokud by se příliš vypékalo, podlijte ho trochou vody.

Po upečení nechte malinko vychladnout, odstraňte jehly nebo provázek a roládky podávejte s rýží, zakápnuté trochou šťávy z pečení a případně posypané bylinkami.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme