Vyhledávání
Krůtí roládky s rýží
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso naklepejte, lehce osolte a opepřete.
Potřebné suroviny:
4 plátky z krůtích prsou, každý o váze asi 150 g, nebo vykostěných stehenních plátků, nejlépe s kůží
350 g anglické slaniny
sklenka sušených rajčat naložených v oleji
sůl
sladká paprika a pepř na dochucení
olivový olej a máslo na potírání
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso naklepejte, lehce osolte a opepřete. Rajčata i s olejem rozmixujte a pastou potřete maso. Stočte, závitky spíchněte jehlami nebo svažte kuchyňským provázkem, osolte, opepřete, poprašte paprikou. Pekáček vytřete olejem, rozložte do něj plátky slaniny a krůtí závitky, zakápněte olejem, vložte do trouby a pečte asi 30 až 45 minut, až bude maso měkké. Pokud by se příliš vypékalo, podlijte ho trochou vody.
Po upečení nechte malinko vychladnout, odstraňte jehly nebo provázek a roládky podávejte s rýží, zakápnuté trochou šťávy z pečení a případně posypané bylinkami.