Vyhledávání
Losos pečený na fenyklu
Troubu předehřejte na 220 °C nebo zapalte gril. Rybu a fenykl potřete olejem a opečte na pánvi nebo na grilu, asi 5 minut z každé strany.
Potřebné suroviny:
4 porce lososa, každá asi 200 g
olivový olej na zakapání
1 bulva zeleninového fenyklu, nakrájeného na tenké plátky
1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
2 zralá pevná rajčata, nakrájená na plátky
2 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
hrst jemně sekané petržele
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C nebo zapalte gril. Rybu a fenykl potřete olejem a opečte na pánvi nebo na grilu, asi 5 minut z každé strany. Plech vyložte alobalem tak, aby bylo možné jej přetáhnout. Na plech rozestřete fenykl, cibuli a rajčata, rybu osolte a opepřete a rozložte na zeleninu. Pokryjte alobalem a po stranách uzavřete. Vložte na 10 až 12 minut do trouby, pokud chcete
mít rybu středně propečenou, na úplně propečenou přidejte ještě 5 minut.
Promíchejte spolu citronovou kůru, petrželku a česnek. Před podáváním směsí posypte rybu a zakápněte šťávou z pečení.