Losos pečený na fenyklu

7. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 220 °C nebo zapalte gril. Rybu a fenykl potřete olejem a opečte na pánvi nebo na grilu, asi 5 minut z každé strany.

Potřebné suroviny:

4 porce lososa, každá asi 200 g

olivový olej na zakapání

1 bulva zeleninového fenyklu, nakrájeného na tenké plátky

1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky

2 zralá pevná rajčata, nakrájená na plátky

2 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry

hrst jemně sekané petržele

2 stroužky česneku, rozdrcené

sůl a pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 220 °C nebo zapalte gril. Rybu a fenykl potřete olejem a opečte na pánvi nebo na grilu, asi 5 minut z každé strany. Plech vyložte alobalem tak, aby bylo možné jej přetáhnout. Na plech rozestřete fenykl, cibuli a rajčata, rybu osolte a opepřete a rozložte na zeleninu. Pokryjte alobalem a po stranách uzavřete. Vložte na 10 až 12 minut do trouby, pokud chcete
mít rybu středně propečenou, na úplně propečenou přidejte ještě 5 minut.

Promíchejte spolu citronovou kůru, petrželku a česnek. Před podáváním směsí posypte rybu a zakápněte šťávou z pečení.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme