Mléčná, hořká, bílá a…? Vědci objevili nový druh čokolády

6. září 2017·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Na světě je o jedno hříšné pokušení víc. Vědci ze Švýcarska představili zbrusu nový typ čokolády a v obchodech na nás vedle mléčné, tmavé a bílé už možná brzy bude čekat rubínová.

Ruby je prvním novým druhem po téměř 80 letech, kdy byla ve Švýcarsku vyrobena první bílá čokoláda. Rubínová, pojmenovaná po svém zřetelně nachovém odstínu, obsahuje speciální kakaový bob a chutná po lesních plodech, ačkoliv neobsahuje žádné přidané ochucovadlo či barvivo.

“Jedná se o čtvrtý druh čokolády na světě a je nepopsatelným zážitkem pro všechny vjemy. Snoubí se v něm svěžest ovocných bobulí a vášnivá jemnost čokolády,” uvedl mluvčí čokoládovny Barry Callebaut.

Vědci v Belgii a Francii roky usilovali o rozluštění záhady obestírající nový druh kakaového bobu a nyní předvídají, že se rubínová pochoutka stane trendy pamlskem celé Generace Y. Dali byste si?

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme