Mokrý čokoládový koláč

5. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Sušenky na korpus rozdrťte v sáčku pomocí válečku nebo je rozmixujte.

Potřebné suroviny:

225 g sušenek (například Klub)

60 g másla

60 g nastrouhané čokolády

Na náplň:

180 g tmavé čokolády, nasekané na kousky

180 g másla, nakrájeného na kousky

4 velká, lehce ušlehaná vejce

180 g přírodního krupicového cukru

180 ml smetany ke šlehání

 

Postup přípravy:

Sušenky na korpus rozdrťte v sáčku pomocí válečku nebo je rozmixujte. Nastrouhanou čokoládu rozehřejte v kastrůlku s máslem, vsypejte sušenky a spojte ve směs. Tu přesuňte do formy, vymačkejte a uhlaďte obrácenou lžící po dně formy. Dejte alespoň na půlhodiny vychladit. Troubu předehřejte na 180 °C. Na náplň rozehřejte čokoládu s máslem a nechte vychladnout. Vejce ušlehejte do pěny s cukrem, zašlehejte smetanu a pak vychladlou čokoládu. Vlijte na vychlazený sušenkový základ, vložte do trouby a pečte asi 45 minut. Pro završení zážitku můžete ještě podávat s čokoládovým krémem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme