Vyhledávání
Mokrý čokoládový koláč
Sušenky na korpus rozdrťte v sáčku pomocí válečku nebo je rozmixujte.
Potřebné suroviny:
225 g sušenek (například Klub)
60 g másla
60 g nastrouhané čokolády
Na náplň:
180 g tmavé čokolády, nasekané na kousky
180 g másla, nakrájeného na kousky
4 velká, lehce ušlehaná vejce
180 g přírodního krupicového cukru
180 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
Sušenky na korpus rozdrťte v sáčku pomocí válečku nebo je rozmixujte. Nastrouhanou čokoládu rozehřejte v kastrůlku s máslem, vsypejte sušenky a spojte ve směs. Tu přesuňte do formy, vymačkejte a uhlaďte obrácenou lžící po dně formy. Dejte alespoň na půlhodiny vychladit. Troubu předehřejte na 180 °C. Na náplň rozehřejte čokoládu s máslem a nechte vychladnout. Vejce ušlehejte do pěny s cukrem, zašlehejte smetanu a pak vychladlou čokoládu. Vlijte na vychlazený sušenkový základ, vložte do trouby a pečte asi 45 minut. Pro završení zážitku můžete ještě podávat s čokoládovým krémem.