Vyhledávání
Mražený jogurt s lesním ovocem
Bílek ušlehejte dotuha.
Potřebné suroviny:
1 bílek
2 lžíce krupicového cukru
500 g smetanového jogurtu
1 lžička vanilkového extraktu
125 g jahod, rozpůlených
60 g malin, pomačkaných
75 g borůvek
směs ovoce na ozdobení
Postup přípravy:
Bílek ušlehejte dotuha. Přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až se cukr rozpustí a sníh bude tuhý a lesklý. Ve větší míse promíchejte jogurt, vanilku a ovoce. Zlehka vmíchejte ušlehaný bílek s cukrem. Dejte na 2 hodiny do mrazáku. Zatím lehce potřete tukem terinovou formu a vyložte ji alobalem. Vyndejte jogurt z mrazáku a vidličkou ho rozmačkejte.
Elektrickým šlehačem rozmixujte na hladkou hmotu. Vlijte do připravené teriny a nechte přes noc mrazit. Asi 5 minut před podáváním vyjměte a nechte stát při pokojové teplotě. Vyklopte z formy a podávejte pokrájené na plátky, ozdobené ovocem.