Mražený jogurt s lesním ovocem

3. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Bílek ušlehejte dotuha.

Potřebné suroviny:

1 bílek

2 lžíce krupicového cukru

500 g smetanového jogurtu

1 lžička vanilkového extraktu

125 g jahod, rozpůlených

60 g malin, pomačkaných

75 g borůvek

směs ovoce na ozdobení

 

Postup přípravy:

Bílek ušlehejte dotuha. Přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až se cukr rozpustí a sníh bude tuhý a lesklý. Ve větší míse promíchejte jogurt, vanilku a ovoce. Zlehka vmíchejte ušlehaný bílek s cukrem. Dejte na 2 hodiny do mrazáku. Zatím lehce potřete tukem terinovou formu a vyložte ji alobalem. Vyndejte jogurt z mrazáku a vidličkou ho rozmačkejte.

Elektrickým šlehačem rozmixujte na hladkou hmotu. Vlijte do připravené teriny a nechte přes noc mrazit. Asi 5 minut před podáváním vyjměte a nechte stát při pokojové teplotě. Vyklopte z formy a podávejte pokrájené na plátky, ozdobené ovocem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme