Pirožky

2. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

Nejdřív si připravte náplň.

Potřebné suroviny:

250 g hrubé mouky

1 vejce

půl sklenice vody

špetka soli

Na náplň:

2 středně velké brambory

150 g plnotučného tvarohu nebo lučiny

1 šalotka, najemno pokrájená

kousek másla

sůl

 

Postup přípravy:

Nejdřív si připravte náplň. Uvařené, oloupané brambory prolisujte přes síto nebo nastrouhejte, přimíchejte k nim tvaroh nebo lučinu, osolte a přidejte nakrájenou, na másle či sádle dozlatova osmaženou cibulku. Z osolené mouky, vejce a vody udělejte těsto o něco měkčí než nudlové, vyválejte je a vykrajujte z něj tvořítkem plochá kolečka. Naplňte je nádivkou, přeložte je přes ni a na krajích je přimáčkněte, aby nádivka nevytekla. Pirožky hoďte do vroucí osolené vody a nechte asi 10 minut vařit. Hotové pirožky omastěte máslem a můžete k nim přidat trochu zakysané smetany.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme