Vyhledávání
Pirožky
Nejdřív si připravte náplň.
Potřebné suroviny:
250 g hrubé mouky
1 vejce
půl sklenice vody
špetka soli
Na náplň:
2 středně velké brambory
150 g plnotučného tvarohu nebo lučiny
1 šalotka, najemno pokrájená
kousek másla
sůl
Postup přípravy:
Nejdřív si připravte náplň. Uvařené, oloupané brambory prolisujte přes síto nebo nastrouhejte, přimíchejte k nim tvaroh nebo lučinu, osolte a přidejte nakrájenou, na másle či sádle dozlatova osmaženou cibulku. Z osolené mouky, vejce a vody udělejte těsto o něco měkčí než nudlové, vyválejte je a vykrajujte z něj tvořítkem plochá kolečka. Naplňte je nádivkou, přeložte je přes ni a na krajích je přimáčkněte, aby nádivka nevytekla. Pirožky hoďte do vroucí osolené vody a nechte asi 10 minut vařit. Hotové pirožky omastěte máslem a můžete k nim přidat trochu zakysané smetany.