Pivní polévka podle Alaina Ducasse

14. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji v hrnci na másle zvolna smažit asi deset minut.

Potřebné suroviny:

1,5 l světlého piva

1 velká cibule

75 g másla

75 g mouky

lžička cukru

špetka skořice

150 g crème fraîche

čtyři plátky žitného chleba

 

Postup přípravy:

Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji v hrnci na másle zvolna smažit asi deset minut. Přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. Dobře promíchejte a vlijte pivo, velmi zvolna, aby vám nevypěnilo z hrnce. Přidejte cukr, skořici a nechte probublávat asi dvacet minut. Pět minut před koncem varu přidejte crème fraîche a dochuťte. Podávejte s grilovanými plátky chleba.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme