Vyhledávání
Zavřít
Pivní polévka podle Alaina Ducasse
Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji v hrnci na másle zvolna smažit asi deset minut.
Potřebné suroviny:
1,5 l světlého piva
1 velká cibule
75 g másla
75 g mouky
lžička cukru
špetka skořice
150 g crème fraîche
čtyři plátky žitného chleba
Postup přípravy:
Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji v hrnci na másle zvolna smažit asi deset minut. Přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. Dobře promíchejte a vlijte pivo, velmi zvolna, aby vám nevypěnilo z hrnce. Přidejte cukr, skořici a nechte probublávat asi dvacet minut. Pět minut před koncem varu přidejte crème fraîche a dochuťte. Podávejte s grilovanými plátky chleba.