Plněná paprika po maďarsku

8. června 2013·Jídlo a pití·Redakce

Okořeňte si víkend!

10 paprik

400 g mletého masa

1 cibule

1 str. česneku

100 g rýže

sůl, pepř

1 bobkový list

5 kuliček nového koření

olej

2 rajské protlaky

1 l rajčatové štávy

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme rýži předem propranou ve vodě a necháme 5 minut restovat. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mačkaný česnek a smícháme s rýží.

Papriky očistíme, vyjmeme jadřince a naplníme do 3/4.

Na oleji orestujeme 2 rajské protlaky, 3 lžičky cukru, zalijeme vodou , osolíme a přidáme rajčatovou šťávu. Promícháme , necháme zavařit a vložíme plněné papriky. Stáhneme oheň a vaříme 1 hodinu .

Příloha: brambory, knedlík, chleba

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme