Vyhledávání
Zavřít
Plněná paprika po maďarsku
Okořeňte si víkend!
10 paprik
400 g mletého masa
1 cibule
1 str. česneku
100 g rýže
sůl, pepř
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
olej
2 rajské protlaky
1 l rajčatové štávy
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme rýži předem propranou ve vodě a necháme 5 minut restovat. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mačkaný česnek a smícháme s rýží.
Papriky očistíme, vyjmeme jadřince a naplníme do 3/4.
Na oleji orestujeme 2 rajské protlaky, 3 lžičky cukru, zalijeme vodou , osolíme a přidáme rajčatovou šťávu. Promícháme , necháme zavařit a vložíme plněné papriky. Stáhneme oheň a vaříme 1 hodinu .
Příloha: brambory, knedlík, chleba