Vyhledávání
Plněné hovězí plátky
Naklepané maso osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte plátky slaniny či šunky.
Potřebné suroviny:
6 plátků z kýty nebo roštěnce asi 1 cm vysokých
sůl, pepř a hořčice na potření
anglická slanina (6 plátků)
6 jarních cibulek nebo tenkých pórků
6 špalíčků šunkového salámu (nebo plátků šunky)
kyselé okurky nebo několik lístků polníčku
vejce natvrdo nebo tenká omeleta z vajec a bylinek
1 velká cibule
sádlo nebo olej do základu
sůl, pepř, špetka sladké papriky
hovězí vývar na podlévání
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
případně trocha smetany na zjemnění omáčky
Postup přípravy:
Naklepané maso osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte plátky slaniny či šunky. Doprostřed položte cibulku nebo pórek, proužek okurky či svazeček polníčku, případně špalíček uzeniny a natvrdo vařené vejce. Stočte, svažte nebo spíchněte jehlami.
V kastrolu na tuku zpěňte pokrájenou cibuli, shrňte ji stranou a závitky v něm ze všech stran opečte. Lehce osolte, poprašte paprikou, cibulku rovnoměrně rozhrňte pod a okolo masa. Na plotně nebo lépe v troubě při 180 °C duste přiklopené asi hodinu za občasného podlévání vývarem doměkka.
Měkké závitky vyjměte, šťávu nechte vysmažit, zaprašte moukou, podlijte trochou vývaru a povařte na hladkou hustou omáčku, kterou můžete zjemnit trochou smetany.