Plněné hovězí plátky

10. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Naklepané maso osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte plátky slaniny či šunky.

Potřebné suroviny:

6 plátků z kýty nebo roštěnce asi 1 cm vysokých

sůl, pepř a hořčice na potření

anglická slanina (6 plátků)

6 jarních cibulek nebo tenkých pórků

6 špalíčků šunkového salámu (nebo plátků šunky)

kyselé okurky nebo několik lístků polníčku

vejce natvrdo nebo tenká omeleta z vajec a bylinek

1 velká cibule

sádlo nebo olej do základu

sůl, pepř, špetka sladké papriky

hovězí vývar na podlévání

1 lžíce hladké mouky na zahuštění

případně trocha smetany na zjemnění omáčky

 

Postup přípravy:

Naklepané maso osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte plátky slaniny či šunky. Doprostřed položte cibulku nebo pórek, proužek okurky či svazeček polníčku, případně špalíček uzeniny a natvrdo vařené vejce. Stočte, svažte nebo spíchněte jehlami.

V kastrolu na tuku zpěňte pokrájenou cibuli, shrňte ji stranou a závitky v něm ze všech stran opečte. Lehce osolte, poprašte paprikou, cibulku rovnoměrně rozhrňte pod a okolo masa. Na plotně nebo lépe v troubě při 180 °C duste přiklopené asi hodinu za občasného podlévání vývarem doměkka.

Měkké závitky vyjměte, šťávu nechte vysmažit, zaprašte moukou, podlijte trochou vývaru a povařte na hladkou hustou omáčku, kterou můžete zjemnit trochou smetany.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme