Vyhledávání
Pohár z angreštu a kozího sýra s křupkami
Angrešt a cukr spolu svařte v kastrolu, až počne angrešt měknout a cukr se rozpustí.
Potřebné suroviny:
600 g angreštu
80-100 g cukru podle chuti
3 lžíce bezinkového sirupu (viz tip)
Na pěnu:
300 g měkkého kozího sýra (tvarohu)
150 g krupicového cukru
3 bílky
Na křupky:
listové těsto
slunečnicový olej na smažení –
krupicový cukr na posypání
Postup přípravy:
Angrešt a cukr spolu svařte v kastrolu, až počne angrešt měknout a cukr se rozpustí. Vmíchejte sirup z bezinkových květů, ochutnejte, zda směs nepotřebuje dosladit. Nechte vychladnout.
Sýr a cukr spolu utřete v míse, stranou si vyšlehejte bílky na nepříliš tuhý sníh a vetřete ho k sýrovému krému. Angrešt rozdělte
do šesti sklenek, doplňte krémem a dejte do chladu.
Z rozváleného těsta vytvarujte kolečka nebo ho nakrájejte na různé tvary a prudčeji je osmažte na rozehřátém oleji. Nechte
na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a ještě teplé pocukrujte. Podávejte s vychlazenými poháry.
Tip: Sirup z bezinkových květů (Elderflower cordial) seženete ve výtečné kvalitě v OD Marks & Spencer nebo v obchodě Robertson’s. Poohlédněte se také v bioobchodech, bývá v nabídce některých značek. Jeho chuť se s angreštem skvěle doplňuje.