Pohár z angreštu a kozího sýra s křupkami

26. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Angrešt a cukr spolu svařte v kastrolu, až počne angrešt měknout a cukr se rozpustí.

Potřebné suroviny:

600 g angreštu

80-100 g cukru podle chuti

3 lžíce bezinkového sirupu (viz tip)

Na pěnu:

300 g měkkého kozího sýra (tvarohu)

150 g krupicového cukru

3 bílky

Na křupky:

listové těsto

slunečnicový olej na smažení –

krupicový cukr na posypání

 

Postup přípravy:

Angrešt a cukr spolu svařte v kastrolu, až počne angrešt měknout a cukr se rozpustí. Vmíchejte sirup z bezinkových květů, ochutnejte, zda směs nepotřebuje dosladit. Nechte vychladnout.

Sýr a cukr spolu utřete v míse, stranou si vyšlehejte bílky na nepříliš tuhý sníh a vetřete ho k sýrovému krému. Angrešt rozdělte
do šesti sklenek, doplňte krémem a dejte do chladu.

Z rozváleného těsta vytvarujte kolečka nebo ho nakrájejte na různé tvary a prudčeji je osmažte na rozehřátém oleji. Nechte
na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a ještě teplé pocukrujte. Podávejte s vychlazenými poháry.

Tip: Sirup z bezinkových květů (Elderflower cordial) seženete ve výtečné kvalitě v OD Marks & Spencer nebo v obchodě Robertson’s. Poohlédněte se také v bioobchodech, bývá v nabídce některých značek. Jeho chuť se s angreštem skvěle doplňuje.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme