Rady do kuchyně: 8 potravin, které dáváme do lednice, ale přitom do ní vůbec nepatří

4. srpna 2020·Jídlo a pití·Redakce

Opravdu je pro potraviny lepší, když je šoupnete do lednice, čímž budou čerstvější a prodlouží se jejich trvanlivost? Chyba, u některých to neplatí. Vsadíme se, že minimálně jednu z následujících potravin v lednici máte, i když jim chlad nesvědčí.

Banány

Také banány automaticky strkáte do lednice? Tak už to nedělejte, rychleji černají. V chladu navíc ztrácejí na sladkosti.

Rajčata

Rajčatům nesvědčí ani chlad, ani teplo. V chladu ztrácejí svoji chuť a moučnatí. Ideální, kde je skladovat, je spižírna.

Brambory

Většina lidí skladuje brambory ve sklepě, ale najdou se i tací, kteří je dávají do spodního šuplíku lednice. Ano, toho na zeleninu. A tam nepatří. V lednici se škrob v bramborách začne rozkládat na cukry, ty tak dostanou nasládlou chuť.

Cibule

Ani cibule nemá v lednici co dělat, protože zde měkne a hnije. Dáme vám ale dobrý tip, jestli lednice podezřele páchne, vložte do ní přepůlenou cibuli. Ne proto, aby podivný pach přebila, ale absorbovala. Funguje to!

Česnek

Jestli chcete, aby se ze stroužků česneku stala guma, dejte ho do lednice. Jinak v ní nemá co dělat. Lépe mu bude ve spižírně nebo ve sklepě, který ale nesmí být moc vlhký, aby česnek nechytl plíseň.

Med

Med do lednice? Ani omylem. Začne tuhnout a cukernatět. Do špajzu s ním.

Chléb

Chléb dávají do lednice v amerických seriálech, ale vy to nedělejte. Jednak má ten náš úplně jiné složení, jednak se vysuší.

Jablka

Tohle je poněkud překvapivé zjištění, ale i jablkům bude mnohem lépe, když je nedáte do lednice, ale třeba do misky a necháte je stát na kuchyňské lince. Jestli jste je nestihli sníst ani po dvou týdnech, pak teprve s nimi do chladu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme