Vyhledávání
Rady do kuchyně: 8 potravin, které dáváme do lednice, ale přitom do ní vůbec nepatří
Opravdu je pro potraviny lepší, když je šoupnete do lednice, čímž budou čerstvější a prodlouží se jejich trvanlivost? Chyba, u některých to neplatí. Vsadíme se, že minimálně jednu z následujících potravin v lednici máte, i když jim chlad nesvědčí.
Banány
Také banány automaticky strkáte do lednice? Tak už to nedělejte, rychleji černají. V chladu navíc ztrácejí na sladkosti.
Rajčata
Rajčatům nesvědčí ani chlad, ani teplo. V chladu ztrácejí svoji chuť a moučnatí. Ideální, kde je skladovat, je spižírna.
Brambory
Většina lidí skladuje brambory ve sklepě, ale najdou se i tací, kteří je dávají do spodního šuplíku lednice. Ano, toho na zeleninu. A tam nepatří. V lednici se škrob v bramborách začne rozkládat na cukry, ty tak dostanou nasládlou chuť.
Cibule
Ani cibule nemá v lednici co dělat, protože zde měkne a hnije. Dáme vám ale dobrý tip, jestli lednice podezřele páchne, vložte do ní přepůlenou cibuli. Ne proto, aby podivný pach přebila, ale absorbovala. Funguje to!

Česnek
Jestli chcete, aby se ze stroužků česneku stala guma, dejte ho do lednice. Jinak v ní nemá co dělat. Lépe mu bude ve spižírně nebo ve sklepě, který ale nesmí být moc vlhký, aby česnek nechytl plíseň.
Med
Med do lednice? Ani omylem. Začne tuhnout a cukernatět. Do špajzu s ním.
Chléb
Chléb dávají do lednice v amerických seriálech, ale vy to nedělejte. Jednak má ten náš úplně jiné složení, jednak se vysuší.
Jablka
Tohle je poněkud překvapivé zjištění, ale i jablkům bude mnohem lépe, když je nedáte do lednice, ale třeba do misky a necháte je stát na kuchyňské lince. Jestli jste je nestihli sníst ani po dvou týdnech, pak teprve s nimi do chladu.