Roštěnky s bramborami v pikantní salse

Plátky roštěné dobře naklepejte mezi dvěma fóliemi na potraviny.

Potřebné suroviny:

500 g odleželých roštěnek, nejlépe v biokvalitě

2 lžíce worcesterské omáčky

2 lžičky dijonské hořčice

1 lžíce olivového oleje

sůl a pepř na dochucení

Na salát:

700 g malých brambor, očištěných a rozpůlených

Na zálivku:

hrst sekané petržele

3–4 jarní cibulky, jemně pokrájené

1–2 stroužky česneku, nasekané

4 filátka ančoviček, nasekaná

1 lžíce kaparů, propláchnutých a nasekaných + na ozdobu

4 lžíce olivového oleje

1 lžíce citronové šťávy

 

Postup přípravy:

Plátky roštěné dobře naklepejte mezi dvěma fóliemi na potraviny. Z worcesterské omáčky, hořčice, oleje a pepře smíchejte marinádu a maso v ní nechte chvíli odpočívat v chladu, zatímco připravujete salát. Na ten povařte brambory zcela doměkka a ještě teplé promíchejte se zálivkou z uvedených surovin. Odpočaté maso zprudka ogrilujte (stačí grilovací pánev) a ihned zabalte do alobalu a nechte v něm 10 minut odpočívat. Maso by mělo být na řezu růžové. Steaky podávejte s bramborami v bylinkové omáčce, se šťávou z opékání, případně ozdobené kapary.