Vyhledávání
Roštěnky s bramborami v pikantní salse
Plátky roštěné dobře naklepejte mezi dvěma fóliemi na potraviny.
Potřebné suroviny:
500 g odleželých roštěnek, nejlépe v biokvalitě
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř na dochucení
Na salát:
700 g malých brambor, očištěných a rozpůlených
Na zálivku:
hrst sekané petržele
3–4 jarní cibulky, jemně pokrájené
1–2 stroužky česneku, nasekané
4 filátka ančoviček, nasekaná
1 lžíce kaparů, propláchnutých a nasekaných + na ozdobu
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy:
Plátky roštěné dobře naklepejte mezi dvěma fóliemi na potraviny. Z worcesterské omáčky, hořčice, oleje a pepře smíchejte marinádu a maso v ní nechte chvíli odpočívat v chladu, zatímco připravujete salát. Na ten povařte brambory zcela doměkka a ještě teplé promíchejte se zálivkou z uvedených surovin. Odpočaté maso zprudka ogrilujte (stačí grilovací pánev) a ihned zabalte do alobalu a nechte v něm 10 minut odpočívat. Maso by mělo být na řezu růžové. Steaky podávejte s bramborami v bylinkové omáčce, se šťávou z opékání, případně ozdobené kapary.