Vyhledávání
Zavřít
Ryba na fenyklu a grapefruitu
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody.
Potřebné suroviny:
1 bulva zeleninového fenyklu
4 filátka bělomasé ryby
2 lžíce olivového oleje
1 větší červená cibule, jemně nakrájená
1 růžový grapefruit, jen filátka bez membrány
několik lístků koriandru
kůra a šťáva ze 2 limet + limety na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte. Zakryjte a nechte chvíli odpočívat. Sceďte fenykl, promíchejte s cibulí, grapefruitem, koriandrem, šťávou a kůrou z limety a olivovým olejem. Salát osolte a opepřete, rozdělte na talíře a navrch položte plátek grilované ryby. Ozdobte limetou a podávejte.