Ryba na fenyklu a grapefruitu

24. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody.

Potřebné suroviny:

1 bulva zeleninového fenyklu

4 filátka bělomasé ryby

2 lžíce olivového oleje

1 větší červená cibule, jemně nakrájená

1 růžový grapefruit, jen filátka bez membrány

několik lístků koriandru

kůra a šťáva ze 2 limet + limety na ozdobu

sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup přípravy:

Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte. Zakryjte a nechte chvíli odpočívat. Sceďte fenykl, promíchejte s cibulí, grapefruitem, koriandrem, šťávou a kůrou z limety a olivovým olejem. Salát osolte a opepřete, rozdělte na talíře a navrch položte plátek grilované ryby. Ozdobte limetou a podávejte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme