Ryba po kantonsku

12. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Rybu po obou stranách nařízněte šikmými zářezy.

Potřebné suroviny:

ryba o váze 750 g–1 kg

2 lžíce rýžového vína

25 ml světlé sójové omáčky

1 lžíce zázvoru, jemně pokrájeného

1 lžička sezamového oleje

2 jarní cibulky, jemně nakrájené

3 lžíce zázvoru, jemně nastrouhaného

špetka čerstvě mletého pepře

2 lžíce arašídového oleje

 

Postup přípravy:

Rybu po obou stranách nařízněte šikmými zářezy. Naložte ji do směsi rýžového vína, sójové omáčky, zázvoru a sezamového oleje. Přikryté nechte v chladu marinovat asi 10 minut. Položte i s marinádou na tepluvzdorný talíř na mřížku nebo do bambusového pařákua postavte na hrnec s mírně vroucí vodou. Pevně přikryté a na středním plameni vařte v páře 10 minut. Přesuňte na talíř a posypte cibulkou, zázvorem a pepřem. Rozpalte arašídový olej a přelijte přes rybu a oblohu tak, aby kůže ryby zkřupavěla. Ihned podávejte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme