Vyhledávání
Ryba po kantonsku
Rybu po obou stranách nařízněte šikmými zářezy.
Potřebné suroviny:
ryba o váze 750 g–1 kg
2 lžíce rýžového vína
25 ml světlé sójové omáčky
1 lžíce zázvoru, jemně pokrájeného
1 lžička sezamového oleje
2 jarní cibulky, jemně nakrájené
3 lžíce zázvoru, jemně nastrouhaného
špetka čerstvě mletého pepře
2 lžíce arašídového oleje
Postup přípravy:
Rybu po obou stranách nařízněte šikmými zářezy. Naložte ji do směsi rýžového vína, sójové omáčky, zázvoru a sezamového oleje. Přikryté nechte v chladu marinovat asi 10 minut. Položte i s marinádou na tepluvzdorný talíř na mřížku nebo do bambusového pařákua postavte na hrnec s mírně vroucí vodou. Pevně přikryté a na středním plameni vařte v páře 10 minut. Přesuňte na talíř a posypte cibulkou, zázvorem a pepřem. Rozpalte arašídový olej a přelijte přes rybu a oblohu tak, aby kůže ryby zkřupavěla. Ihned podávejte.