Rychlá hovězí polévka

10. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Maso vložte do hrnce, zalijte asi 2 litry studené vody, uveďte do varu a zvolna asi 45 minut vařte.

Potřebné suroviny:

500 g mletého hovězího masa

120 g kořenové zeleniny a cibule, nakrájené na nudličky

trochu másla nebo oleje na osmažení zeleniny

sůl a hrubě mletý pepř na dochucení

hrst tenkých nudlí, nejlépe domácích

trocha bylinek a strouhaného sýra na dokončení

 

Postup přípravy:

Maso vložte do hrnce, zalijte asi 2 litry studené vody, uveďte do varu a zvolna asi 45 minut vařte.Očištěnou zeleninu nakrájejte na jemné nudličky, osmažte na tuku a vložte do polévky. Osolte a společně ještě asi 10 minut povařte. Nudle uvařte zvlášť v osolené vodě, 3 až 5 minut, a vložte do polévky před podáváním. Tak se polévka nezakalí. Dochuťte a podávejte, případně doplněné trochou sýra a bylinek.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme