Vyhledávání
Zavřít
Rychlá hovězí polévka
Maso vložte do hrnce, zalijte asi 2 litry studené vody, uveďte do varu a zvolna asi 45 minut vařte.
Potřebné suroviny:
500 g mletého hovězího masa
120 g kořenové zeleniny a cibule, nakrájené na nudličky
trochu másla nebo oleje na osmažení zeleniny
sůl a hrubě mletý pepř na dochucení
hrst tenkých nudlí, nejlépe domácích
trocha bylinek a strouhaného sýra na dokončení
Postup přípravy:
Maso vložte do hrnce, zalijte asi 2 litry studené vody, uveďte do varu a zvolna asi 45 minut vařte.Očištěnou zeleninu nakrájejte na jemné nudličky, osmažte na tuku a vložte do polévky. Osolte a společně ještě asi 10 minut povařte. Nudle uvařte zvlášť v osolené vodě, 3 až 5 minut, a vložte do polévky před podáváním. Tak se polévka nezakalí. Dochuťte a podávejte, případně doplněné trochou sýra a bylinek.