Salát s kuřecím masem a lesním ovocem

3. července 2010·Jídlo a pití·Redakce

Na rozpáleném oleji zprudka 4–5 minut smažte kuřecí maso, až krásně zezlátne.

Potřebné suroviny:

1 lžička olivového oleje

2 menší kuřecí prsní řízky

100 g baby špenátu

250 g směsi malin a ostružin

150 g sýru feta

hrst mátových lístků (lze vynechat)

1 malá červená cibule, nakrájená na plátky

hrst mandlových lupínků, nasucho orestovaných

sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Na dresink:

125 g lesních jahod, rozmačkaných

2 lžíce jablečného octa

2 lžíce olivového oleje

1 lžička medu

1 lžička dijonské hořčice

 

Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji zprudka 4-5 minut smažte kuřecí maso, až krásně zezlátne. Nechte chvíli stranou a pak pokrájejte na nudličky. V míse ho promíchejte se zbývajícími surovinami kromě mandlí. Na zálivku prošlehejte v mixéru všechny suroviny na hladkou hmotu. Osolte a okořeňte a směsí přelijte salát. Nakonec jej posypte mandlovými lupínky.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme