Salát z hnědé rýže, špenátu a mandlí

7. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Máslo rozpusťte ve velkém plošším kastrolu na středním plameni.

Potřebné suroviny:

1 lžíce másla

1 cibule, najemno nakrájená

2 lžičky mleté kurkumy

2 lžičky drceného kmínu

400 g hnědé rýže, nejlépe v biokvalitě

2 kostky drůbežího vývaru v biokvalitě

80 g mladého listového špenátu, nasekaného

hrst plněných zelených oliv, pokrájených

2 lžíce kaparů, nasekaných

1/2 červené papriky, jemně pokrájená

špetka papriky

sůl a pepř na dochucení

hrst pražených mandlových lupínků

 

Postup přípravy:

Máslo rozpusťte ve velkém plošším kastrolu na středním plameni. Vsypte cibuli a smažte 1 až 2 minuty, až zkřehne. Přidejte koření a za stálého promíchávání smažte asi půl minuty, aby se rozvonělo. Vmíchejte rýži. Přidejte rozdrobenou bujonovou kostku a zalijte 2,2 litru vody, uveďte do varu a pak na velmi mírném plameni přikryté povařte asi půl hodiny, nebo až bude rýže měkká (doba varu závisí na typu rýže). Sejměte z ohně a kastrol nechte zakrytý 5 minut stát.

Rýži slijte přes cedník a nechte v něm vychladnout. Přesuňte do vhodné nádoby a promíchejte se špenátem, olivami, kapary, paprikou, ochuťte a posypte mandlovými lupínky. Uchovejte v chladu a podávejte k rybě.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme