Vyhledávání
Zavřít
Salát z pečených paprik
Grilovací pánev rozehřejte na vyšším plameni.
Potřebné suroviny:
4 velké barevné papriky
420 g nakládaných artyčoků (použít můžete také cuketu)
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
hrst nasekané zelené petrželky
sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy:
Grilovací pánev rozehřejte na vyšším plameni. Očištěné nakrájené papriky, artyčoky či na silnější řezy nakrájenou cuketu opečte asi 3 minuty z obou stran. Papriky vložte do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut stát, pak stáhněte svrchní začernalou slupku. Dužnina bude mít báječně sladkou, pikantní chuť. Přesuňte do vhodné nádoby spolu s ostatními ingrediencemi, promíchejte
a dochuťte. Podávejte samostatně nebo jako přílohu k rybě.