Salát z pečených paprik

7. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Grilovací pánev rozehřejte na vyšším plameni.

Potřebné suroviny:

4 velké barevné papriky

420 g nakládaných artyčoků (použít můžete také cuketu)

2 stroužky česneku, rozdrcené

2 lžíce balzamikového octa

2 lžíce olivového oleje

hrst nasekané zelené petrželky

sůl a pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Grilovací pánev rozehřejte na vyšším plameni. Očištěné nakrájené papriky, artyčoky či na silnější řezy nakrájenou cuketu opečte asi 3 minuty z obou stran. Papriky vložte do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut stát, pak stáhněte svrchní začernalou slupku. Dužnina bude mít báječně sladkou, pikantní chuť. Přesuňte do vhodné nádoby spolu s ostatními ingrediencemi, promíchejte
a dochuťte. Podávejte samostatně nebo jako přílohu k rybě.

 

 

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme