Smetanová čokoládová roláda

5. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 200 °C. Cukr, vejce a máslo dejte do mísy.

Potřebné suroviny:

110 g krupicového cukru

2 velká vejce

50 g změklého másla

100 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

3 lžíce kakaa

1 lžička vanilkového extraktu

Na krém:

4 lžíce ostružinové zavařeniny

200 g zakysané smetany

250 g ostružin

práškový cukr a čokoládové hobliny k podávání

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Cukr, vejce a máslo dejte do mísy. Nahoru prosejte mouku s práškem a kakaem. Přidejte vanilkový extrakt a 2 lžíce vlažné vody. Nejlépe elektrickými metlami šlehejte směs asi minutu, až vznikne hladké, husté a krémovité těsto. Vlijte je na plech vyložený papírem na pečení a pomocí stěrky rozetřete. Vložte do trouby a pečte asi 8 minut. Nechte trochu vychladnout a pak přesuňte na jiný, cukrem poprášený papír a stočte. Na náplň spolu utřete uvedené suroviny, roládu opatrněrozbalte, naplňte a opět stočte. Podávejte ozdobené hoblinkami čokolády.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme