Vyhledávání
Smetanová čokoládová roláda
Troubu předehřejte na 200 °C. Cukr, vejce a máslo dejte do mísy.
Potřebné suroviny:
110 g krupicového cukru
2 velká vejce
50 g změklého másla
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
1 lžička vanilkového extraktu
Na krém:
4 lžíce ostružinové zavařeniny
200 g zakysané smetany
250 g ostružin
práškový cukr a čokoládové hobliny k podávání
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 200 °C. Cukr, vejce a máslo dejte do mísy. Nahoru prosejte mouku s práškem a kakaem. Přidejte vanilkový extrakt a 2 lžíce vlažné vody. Nejlépe elektrickými metlami šlehejte směs asi minutu, až vznikne hladké, husté a krémovité těsto. Vlijte je na plech vyložený papírem na pečení a pomocí stěrky rozetřete. Vložte do trouby a pečte asi 8 minut. Nechte trochu vychladnout a pak přesuňte na jiný, cukrem poprášený papír a stočte. Na náplň spolu utřete uvedené suroviny, roládu opatrněrozbalte, naplňte a opět stočte. Podávejte ozdobené hoblinkami čokolády.