Světové speciality na grilu: Špíz San Diego

26. června 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Grilujte i nadále s Frekvencí 1. Po celé léto vám přinášíme užitečné rady a chutné recepty na gril. Tentokrát přicházíme se světovými pochutinami.

ŠPÍZ SAN DIEGO

Potřebujete:

  • 500g masa (hovězí roštěnec, krůtí, vepřové)

  • 2 klobásy

  • 200g cherry rajčat

  • 2 cibule

  • 200g žampionů

  • česnek

  • sůl, pepř

  • olej

Maso nakrájíme na stejně velké kostky, klobásy na silnější kolečka, cibule na čtvrtky nebo kolečka, větší klobouky hub překrojíme napůl. Na jehly střídavě napichujeme kousky masa, cibuli, cherry rajčata a žampiony. Špízy můžeme proložit i stroužky česneku, nebo česnek prolisovat a maso jím potřít.

Připravené špízy grilujeme za průběžného otáčení asi 15 minut, dokud není maso propečené. Před podáváním osolíme a opepříme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme