Světové speciality na grilu: Středomořské lilkové karbanátky!

28. června 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Grilujte i nadále s Frekvencí 1! Přinášíme vám užitečné rady a chutné recepty na gril. Tentokrát přicházíme se světovými variacemi.

STŘEDOMOŘSKÉ LILKOVÉ KARBANÁTKY

Potřebujete:

 

  • 400g lilku

  • 500 g mletého hovězího masa

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 200 g sýru feta

  • mořská sůl

  • pepř

  • bylinky na ochucení

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte vypotit. Po dvaceti minutách lilek otřete a nakrájejte. Potřete jej olivovým olejem a vložte do trouby a nechte zchladnout.

Poté smíchejte s hovězím masem, česnekem, fetou, přidejte sůl, pepř a bylinky (například čerstvou petrželku či mátu), pořádně promíchejte a z těsta tvarujte malé karbanátky. Grilujte z obou stran.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme