Telecí játra na červeném víně a rebarborový koláč se zapečeným sněhem

31. března 2019·Jídlo a pití·Redakce

Telecí játra na červeném víně

4 zralá rajčata
3 cibule
4 plátky telecích jater
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce červeného vína
4 listy čerstvé šalvěje
sůl a pepř
cukr
větvička rozmarýnu

Rajčata si nařízneme křížem. Rajčata blanšírujeme v horké vodě, dáme do studené a sundáme slupku, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Játra omyjeme, osušíme, zbavíme blan a nakrájíme na tenčí plátky. Na pánvi si rozehřejeme olej, vložíme cibuli a necháme 15 minut podusit. Zvýšíme teplotu a na pánev dáme játra. Občas promícháme. Přidáme nakrájená rajčata, rozmarýnovou větvičku a necháme 5 minut podusit. Zalijeme červeným vínem, přidáme lístky šalvěje, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a 5 minut necháme na malém ohni. Podáváme.

 

Rebarborový koláč se zapečeným sněhem
6 vajec
150 g másla
1 ks vanilkového cukru
300 g mouky
1 lžička jedlé sody
150 g cukru
60 ml mléka
800 g rebarbory
200 g cukru

 

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme po jednom žloutky a zapracujeme. Postupně přidáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a mléko. Těsto přendáme na vymazaný plech.
Očištěnou rebarboru nakrájíme na 1 cm kousky a posypeme jimi těsto. Bílky vyšleháme do sněhu a vmícháme cukr. Sněhem potřeme rebarboru a dáme do trouby na 180 st. na 45 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme