Vyhledávání
Těstoviny s hráškem a sýrovým krémem
Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu a dobře ji osolte.
Potřebné suroviny:
400 g čerstvých domácích nebo vakuovaných těstovin
450 g celkem hrášku, cukrového hrášku a zelených fazolek (i mražené)
olivový olej na zakapání
280 g sýra typu lučina
200 g měkkého ovčího sýra (brynza)
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, rozdrcený
hrst sekané petržele
čerstvý, strouhaný parmazán k podávání
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu a dobře ji osolte. Vsypte do ní najednou těstoviny a hrášek s fazolkami a prudčeji povařte 4 minuty, nebo až budou těstoviny měkké, ale pevné na skus (čerstvé se vaří kratší dobu než sušené). Sceďte a trochu vody z vaření si uchovejte. Těstoviny promíchejte v hrnci s trochou olivového oleje. Z lučiny, brynzy a zbylých přísad utřete hladký krém (rychle to jde v robotu). Na každý hlubší talíř dejte trochu sýrového krému a porci těstovin s hráškem. Krém by neměl být příliš hustý, je-li třeba, nařeďte jej trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem, se zbylým krémem a sýrem.