Těstoviny s hráškem a sýrovým krémem

19. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu a dobře ji osolte.

Potřebné suroviny:

400 g čerstvých domácích nebo vakuovaných těstovin

450 g celkem hrášku, cukrového hrášku a zelených fazolek (i mražené)

olivový olej na zakapání

280 g sýra typu lučina

200 g měkkého ovčího sýra (brynza)

2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku, rozdrcený

hrst sekané petržele

čerstvý, strouhaný parmazán k podávání

sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup přípravy:

Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu a dobře ji osolte. Vsypte do ní najednou těstoviny a hrášek s fazolkami a prudčeji povařte 4 minuty, nebo až budou těstoviny měkké, ale pevné na skus (čerstvé se vaří kratší dobu než sušené). Sceďte a trochu vody z vaření si uchovejte. Těstoviny promíchejte v hrnci s trochou olivového oleje. Z lučiny, brynzy a zbylých přísad utřete hladký krém (rychle to jde v robotu). Na každý hlubší talíř dejte trochu sýrového krému a porci těstovin s hráškem. Krém by neměl být příliš hustý, je-li třeba, nařeďte jej trochou vody z vaření těstovin. Podávejte posypané parmazánem, se zbylým krémem a sýrem.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme