Tip Frekvence 1 na výlet: Svatomartinské hody v Brně!

8. listopadu 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Staré přísloví říká, že svatý Martin přijede na bílém koni. Milovníci dobrého jídla a vína spíše přivítají, že s tímto jménem přicházejí i "Svatomartinské hody"! Frekvence 1 má pro vás zajímavý tip do Brna.

V jihomoravské metropoli proběhne už pátý ročník tohoto festivalu. Hlavní část se odehraje na Náměstí Svobody. Až do pondělí tam jsou pro vás připraveny ochutnávky mladých vín. Také si tam můžete zakoupit nejrůznější regionální potraviny a řemeslné výrobky.

Průvod Na Petrově

Akce proběhne v úterý 11. listopadu. Pokud se jí zúčastníte, budete součástí žehnání první láhve svatomartinského vína a posléze se s průvodem vydáte do centra Brna. Tento pochod vždy vede na bílém koni známá osobnost, která nese jméno Martin. Letos to bude herec Martin Kraus. Pochod končí opět na Náměstí Svobody, kde vás čeká slavnostní přípitek.

Brněnské podzemí

V průběhu Svatomartinských hodů se můžete zúčastnit prohlídky Brněnského podzemí. I v tom případě vás čekají degustace nejrůznějších vín a zažijete jedinečnou atmosféru v Labyrintu pod Zelným trhem. Vstupenky můžete zakoupit přímo u vstupu do Brněnského podzemí. Vyjdou vás na 245 Kč.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme