Toad in the Hole – Žába v díře

21. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 220 °C. Zapékací misku nebo pekáček vymažte olejem a na dno rozložte párky.

Potřebné suroviny:

250 g tenkých libových párků, nakrájených na poloviny

90 g polohrubé mouky

300 ml mléka

3 vejce

125 g tvrdého sýra pikantnější chuti (čedar, Primátor či Madeland), nastrouhaného

2 lžíce petrželky, nadrobno nasekané

sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 220 °C. Zapékací misku nebo pekáček vymažte olejem a na dno rozložte párky. Dejte do trouby a párkyopékejte za občasného protřásání asi 15 minut. Mezitím si připravte těsto. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a přidejtenastrouhaný sýr. V jiné misce rozšlehejte metlou vejce s mlékem, petrželkou, špetkou soli a pepřem. Malé množství vaječné směsi
vlijte k mouce se sýrem, umíchejte tuhé těsto a nechte stát 5 minut. Pak přidejte zbylé množství vaječné směsi a dobře rozmíchejte na hladké, polotekuté těsto. Z trouby vyjměte pekáček s opečenými párky, rovnoměrně je zalijte sýrovým těstem
a vraťte do trouby, jejíž teplotu jste snížili na 200 °C. Pečte asi půl hodiny, až je těsto pěkně nafouklé a jeho povrch je krásně zlatavý. Podávejte teplé spolu se zeleninovým salátem.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme