Vyhledávání
Toad in the Hole – Žába v díře
Troubu předehřejte na 220 °C. Zapékací misku nebo pekáček vymažte olejem a na dno rozložte párky.
Potřebné suroviny:
250 g tenkých libových párků, nakrájených na poloviny
90 g polohrubé mouky
300 ml mléka
3 vejce
125 g tvrdého sýra pikantnější chuti (čedar, Primátor či Madeland), nastrouhaného
2 lžíce petrželky, nadrobno nasekané
sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
slunečnicový olej
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C. Zapékací misku nebo pekáček vymažte olejem a na dno rozložte párky. Dejte do trouby a párkyopékejte za občasného protřásání asi 15 minut. Mezitím si připravte těsto. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a přidejtenastrouhaný sýr. V jiné misce rozšlehejte metlou vejce s mlékem, petrželkou, špetkou soli a pepřem. Malé množství vaječné směsi
vlijte k mouce se sýrem, umíchejte tuhé těsto a nechte stát 5 minut. Pak přidejte zbylé množství vaječné směsi a dobře rozmíchejte na hladké, polotekuté těsto. Z trouby vyjměte pekáček s opečenými párky, rovnoměrně je zalijte sýrovým těstem
a vraťte do trouby, jejíž teplotu jste snížili na 200 °C. Pečte asi půl hodiny, až je těsto pěkně nafouklé a jeho povrch je krásně zlatavý. Podávejte teplé spolu se zeleninovým salátem.